lördag 6 juni 2009

Joel Bergmark: I morgon sker det! Jag hoppas du kommer och tar ställning!

Kom helst en 15 minuter innan 09:00, demonstrationståget börjar ungefär prick 9.

Demonstrationen kommer bli en bra tillställning, vi arrangörer vill be er alla att ta det lugnt. Ni som vill komma för att förstöra, stanna hemma, ni är inte välkomna! Vi vill uppmana att inte maskera er. De som är rimliga måltavlor för nazisterna, är vi som arrangerar och syns offentligt.

Frivilliga ”demonstrationsvakter” finns med under hela arrangemanget. De finns där för allas bästa, om dom uppmanar er till något, lyssna på dom.

Polisen har satt upp ett antal allmänna villkor som måste följas (förenklat):

* Om vi är mer än 200 personer måste vi i marschen dela in oss i grupper på max 200 i varje grupp,gå med ett avstånd på 25 meter mellan varje grupp.
* Vi måste under marschen gå fyra och fyra i bredd, på höger sida av körbanan. Vi skall om möjligt lämna allmänna kommunikationsmedel fri passage så trafik inte hindras.
* Plakat/banderoller som tas med i demonstrationståget ska vara utförda på ett ur säkerhets och ordningssynpunkt tillfredsställande sätt.Om något plakat/banderoll inte uppfyller detta, ska på tillsägelse av polisman omedelbart undanskaffas.
* När vi kommer tillbaks till torget måste tåget upplösas på ett lugnt och ordningsamt sätt. När vår tid är slut (10.30), måste medförda plakat och banderoller tas om hand (lägg undan dem, sen ta hand om era prylar när ni går hem).

Start 09:00 – Vi börjar gå Nygatan mot Skeppargatan, följ helt enkelt efter tåget. När första gruppen kommer till torget, sätter vi igång med aktiviteterna, talare mm som varvas om vart annat. Info om talare kommer på plats.

Slutet 10:30 – Stanna kvar på torget så länge du kan, ta det lugnt. Kom ihåg att inte störa dom som kommer efter oss, i sammanhanget är det dessutom lagbrott om dom hindras att genomföra sina evenemang.

Runt 13:00 följer vi efter Skellefteå Musikkår i täten mot Bonnstan..

Allt ser ut att bli en väldigt bra sammankomst, kom med i vår folkliga demonstration! Ta ställning mot Nazismen och gör det på ett vettigt och lugnt sätt.

Vi ses på torget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar